Modul Literasi Bahasa Inggeris (LBI) untuk Guru dan Murid

Program Literasi Bahasa Inggeris (LBI) yang bermula tahun ini dilaksanakan kepada semua murid tahun satu mulai tahun ini. KPM dibawah Bahagian Pembangunan Kurikulum telah membangunkan modul pengajaran dan pembelajaran asas literasi Bahasa Inggeris  untuk guru dan murid. Modul ini dibangunkan menggunakan kaedah fonik dan disusun secara modular.

Modul Guru

Modul Murid






Terima Kasih

494 comments:

  1. email please.. tq so much.
    erajunior82@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. email a copy please.. tq so much. God bless u.
      cvaagc04@yahoo.com.my

      Delete
    2. email a copy please.. tq so much. God bless u.
      cvaagc04@yahoo.com.my

      Delete
    3. email a copy please.. tq so much. God bless u.
      cvaagc04@yahoo.com.my

      Delete
    4. email a copy please.. tq so much. God bless u.
      cvaagc04@yahoo.com.my

      Delete
    5. email a copy please.. tq so much. God bless u.
      cvaagc04@yahoo.com.my

      Delete
  2. nak dua2 .. anzcis@yahoo.com , tumpang tanya ada jual kt pasaran tak modul ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ini tidak dijual di pasaran.

      saya sdh e-mail modul tersbt.

      Delete
  3. sy pun mahu juga .. wendybahari@gmail.com .. terima kasih cikgu

    ReplyDelete
  4. mohon dapat email saya juga dua2. terima kasih :) email: fairuzazizul@gmail.com

    ReplyDelete
  5. saya berminat nak dapatkan . blh tak sy minta..? email mommynurul@yahoo.com terima kasih ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..tersilap....ni email yang betul.....mommynurul@gmail.com

      Delete
  6. Boleh email kedua-dua to simweenee22@hotmail.com. Terima kasih.

    ReplyDelete
  7. i have received. Thanks so much

    ReplyDelete
  8. tolong email ke dua-dua modul ini. tyara_01@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. Salam.. tolong email utk saya kedua2 modul xuraismail@ymail.com

    ReplyDelete
  10. would like to request both please. my email add:
    lindaj_john@yahoo.com.my
    thanks :)

    ReplyDelete
  11. salam cikgu hijau...saya berminat dapatkan kedua-dua modul
    kawoix@gmail.com
    thanks byk2...

    ReplyDelete
  12. salam cikgu.. minta emailkan ke eddysteven09@yahoo.com
    Thanks

    ReplyDelete
  13. salam...boleh emailkan ke baiziela89@gmail.com,tq

    ReplyDelete
  14. wynis_07@yahoo.com
    za_if@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. Please email me.. Tq..
    Ronnaleydie@yahoo.com

    ReplyDelete
  16. salam..blh tlg email sy kedua-dua modul? terima kasih azwani_mansor@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. delogop@gmail.com harap cikgu boleh bagi.thank you in advance.

    ReplyDelete
  18. delogop@gmail.com harap cikgu boleh bagi.thank you in advance.

    ReplyDelete
  19. nk jugak soft copynya.....pls email nanihasan@yahoo.com. Tq in advance.

    ReplyDelete
  20. nk jugak soft copynya.....pls email nanihasan@yahoo.com. Tq in advance.

    ReplyDelete
  21. salam..tlong email kepada saya..
    aineehjahmad@yahoo.com
    terima kasih cikgu

    ReplyDelete
  22. salam..tlong email kepada saya..
    aineehjahmad@yahoo.com
    terima kasih cikgu

    ReplyDelete
  23. email me this...annv9996@gmail.com.
    tqvm

    ReplyDelete
  24. email me this...annv9996@gmail.com.
    tqvm

    ReplyDelete
  25. email me
    rohana1507@gmail.com

    ReplyDelete
  26. mohon share..sweetqis82@gmail.com

    ReplyDelete
  27. Mohon share :lynn7217@gmail.com

    ReplyDelete
  28. nak juga..email kat sy blh. ayuis84@yahoo.com

    ReplyDelete
  29. saya pun nak nanthi83@gmail.com tq.

    ReplyDelete
  30. saya pun nak nanthi83@gmail.com tq.

    ReplyDelete
  31. Thank you for the download, really appreciate it. Pls email to lathashanker@gmail.com.

    ReplyDelete
  32. Thank you for the download, really appreciate it. Pls email to lathashanker@gmail.com.

    ReplyDelete
  33. Permintaan anda sudah ditunaikan. Sila semak e-mail anda. Terima kasih atas kunjungan anda ke blog ini.

    ReplyDelete
  34. Email me please...

    anna_1507@yahoo.com

    ReplyDelete
  35. As salam...saya pon nak. my emel
    wanieta_25@yahoo.com

    ReplyDelete
  36. PLS EMAIL ennazakariah@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  37. Assalamualaikum...tolong emelkan saya feashri@yahoo.com.terima kasih.

    ReplyDelete
  38. Salam...blh emailkan modul lbi.tq
    tnorazrina@yahoo.com

    ReplyDelete
  39. yzy887@yahoo.com

    terima kaish banyak-banyak kerana sudi berkongsi :)

    ReplyDelete
  40. izwahyuni@yahoo.com

    Terima kasih byk2 ye, cikgu....jasamu dikenang....

    ReplyDelete
  41. Helo Cikgu, Saya nak modul murid LBI.

    tolong emailkan rsandrika81@gmail.com

    TQ.

    ReplyDelete
  42. salam cikgu, sy nk dua2 modul ni jgk. tlg email ke shehihi93@gmail.com. tq.

    ReplyDelete
  43. as salam cikgu, boleh tak emailkan dua-dua modul tu ke aljefri.fx@gmail.com terima kasih...

    ReplyDelete
  44. Hi cikgu, sy nk 2 modul ni jgk. tlg email ke rsandrika81@gmail.com. Tq

    ReplyDelete
  45. Dear cikgu, pls email this module to my address: farihaalias@gmail.com

    TQ so much!

    ReplyDelete
  46. ASlmkm Cikgu Hijau. Tolong emailkan kedua duanya sekali. tq.
    entemutanah@yahoo.com

    ReplyDelete
  47. Assalammualaikum Cikgu Hijau,

    Tolong emailkan kedua-dua modul ya..
    moerawaty@gmail.com
    TQ

    ReplyDelete
  48. Mohon Softcopy ~ eddyimran@yahoo.com

    ReplyDelete
  49. salam cikgu, mohon salinan untuk saya ya..

    cahayamarina.azzahra@gmail.com
    terima kasih..

    ReplyDelete
  50. alhamdulillah terima kasih. boleh emel kedua2 soft copy? falina77@gmail.com

    ReplyDelete
  51. salam cikgu,

    saya berminat untuk mendapat salinan soft copy..
    jezlinux_lux@yahoo.com.. terima kasih dan selamat berpuasa.

    ReplyDelete
  52. Salam..
    mohon email kedua2 modul
    terima kasih :)
    zulaikha18@rocketmail.com

    ReplyDelete
  53. hi...
    boleh email soft copy modul guru dan murid linus 2.0 b.ingg?
    tq :)

    kavithaigal_84@yahoo.com

    ReplyDelete
  54. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  55. salam...mohon emelkan kepada saya yusninor@yahoo.com.my
    terima kasih

    ReplyDelete
  56. salam ..saya mohon e-melkan pd sy juga. t.kasih. semoga Allah yg membalasnya.

    chegutie49@gmail.com

    ReplyDelete
  57. tolong email pada saya juga.. terima kasih..

    sheelatpsfm@gmail.com

    ReplyDelete
  58. salam. blh emelkan pd sy softcopy? emel : obi_klobi@hotmail.com

    ReplyDelete
  59. cikgu, mohon emailkan modul linus 2.0 ke juhaida.iprm@gmail.com...thanks a lot

    ReplyDelete
  60. cikgu, mohon emailkan modul linus 2.0 ke juhaida.iprm@gmail.com...thanks a lot

    ReplyDelete
  61. Salam. mohon email ke abembawe89@gmail.com. terima kasih

    ReplyDelete
  62. Putriismaeza@yahoo.com tqvm

    ReplyDelete
  63. Mohon email norhafizahanafi@gmail.com
    Tqvm

    ReplyDelete
  64. Mohon email norhafizahanafi@gmail.com
    Tqvm

    ReplyDelete
  65. Mohon emailkan kepada nurizyanamalina@gmail.com

    Jazakallahu khair =)

    ReplyDelete
  66. saya nak dua2. Mohon email kpd mizan6784@gmail.com TQ Cikgu

    ReplyDelete
  67. Minta share juga softcopy ini ke ida.hulaime@gmail.com

    ReplyDelete
  68. Salam cikgu, mohon email kpd anniehanida@gmail.com. TQVM

    ReplyDelete
  69. Mnta email pd saya..amat memerlukan.. terima kasih

    ReplyDelete
  70. boleh e-mailkan pada saya juga..terima kasih banyak....dzamosh83@yahoo.com

    ReplyDelete
  71. boleh emaikan kpd sy. tq.
    cikgul@yahoo.com

    ReplyDelete
  72. cikgu saya pun nak
    sarsvathy23@yahoo.com

    ReplyDelete
  73. Assalam..........boleh emailkan kat saya....TQ
    shafifikinza@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  74. salam.. tlg emelkan ke gtsuriyati@gmail.com .....
    terima kasih. :)

    ReplyDelete
  75. Salam ..emailkan saya juga soft copy utk modul murid literasi Bahasa INggeris...Tkasih ..

    nooryati_71@yahoo.com

    ReplyDelete
  76. salam cikgu..pls email to me..thanks

    cikzuhal@gmail.com

    ReplyDelete
  77. salam cikgu..email saya kedua-duanye ye..terima kasih

    idamarzit@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  78. salam cikgu hijau .. saya pun nak jugak soft copy tu.. pls.....

    anikecik77@gmail.com

    ReplyDelete
  79. salam cikgu..tolong emel kedua-dua modul ini ye..terima kasih afinafaqihah@yahoo.com

    ReplyDelete
  80. Salam cikgu.Tolong email kedua-dua modul ini,terima kasih.

    Email add: ssmay5986@gmail.com

    ReplyDelete
  81. tlg emel softcopy masturamasu@gmail.com

    ReplyDelete
  82. saya minta emailkan softcopy ke fatimahjaffar@rocketmail.com
    t.kasih

    ReplyDelete
  83. Salam, Cikgu Hijau yang dirahmati Allah & dikasihi Rasul,

    Terima kasih atas inisiatif mewujudkan blog yang sangat bermanfaat ini. Mohon e mail modul ini kepada saya : tadikadidikliterasi@gmail.com

    ReplyDelete
  84. mohon softcopy untuk modul guru dan murid...terima kasih
    johari_zainal@yahoo.com

    ReplyDelete
  85. mohon jasa baik cikgu untuk email softcopy untuk modul guru dan murid...terima kasih
    destruct_4@yahoo.com

    ReplyDelete
  86. salam cikgu..mohon emailkan modul murid ke e-mail saya..terima kasih..
    rinamaleneymsaid@gmail.com

    ReplyDelete
  87. salam cikgu, mohon sekiranya dapat cikgu emailkan kepada saya kedua-dua modul tersebut. terima kasih

    elirozana@gmail.com

    ReplyDelete
  88. AKUM, BLEH EMAILKAN MODUL NI KAT SAYA.....yeyeabe78@yahoo.com
    tq.....

    ReplyDelete
  89. Assalammualaikum. Mohon emelkan kedua-dua modul pada saya juga. Terima kasih.

    nsz2655@gmail.com

    ReplyDelete
  90. mohon jasa baik cikgu emailkan softcopy kedua-dua modul . tQ.

    wmaznaziha@gmail.com

    ReplyDelete
  91. Salam,

    Mohon email ke: tadikadidikliterasi@gmail.com

    Terima Kasih

    ReplyDelete
  92. as salam cikgu hijau. boleh emailkan kedua2 modul kpd saya
    langgar_tiang@yahoo.com

    terima kasih :)

    ReplyDelete
  93. Aslmkam cikgu , boleh tolong emailkan modul LBI utk saya,
    dhaa1969@gmail.com

    terima kasih banyak2 ....... semoga mendapat keberkatan di atas segalanya.

    ReplyDelete
  94. boleh mintak 2 2 sekali..cikgunida@gmail.com
    thnks cikgu

    ReplyDelete
  95. Minta tlg emailpada saya kedua2 modul guru dan.murid..terima kasih byk2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lupa lak nk bg email...
      wirdaakmal@yahoo.com
      Tq...

      Delete
  96. Minta tlg emailpada saya kedua2 modul guru dan.murid..terima kasih byk2....

    ReplyDelete
  97. Minta tlg emailpada saya kedua2 modul guru dan.murid..terima kasih byk2....

    ReplyDelete
  98. Mintak tolong e-maikan ke2-2 modul boleh. terima kasih..
    ain_lishaoran@yahoo.com

    ReplyDelete
  99. May i have a copy of the two modules too.
    my e-mail add is joyceline99@gmail.com
    Thank you.

    ReplyDelete
  100. Salam, kak tolong anta soft copy utk saya sekali boleh? ni email saya hanan1806@gmail.com..thank u so much!really need this module.. ;)

    ReplyDelete
  101. rifqatul@gmail.com nak modul untuk LBi.tQ

    ReplyDelete
  102. salam...email pada saya juga ye....zaza235@yahoo.com........
    tq

    ReplyDelete
  103. salam...email pada saya juga ye....zaza235@yahoo.com........
    tq

    ReplyDelete
  104. email please..subiza81@gmail.com..tq

    ReplyDelete
  105. email please.anishaary@gmail.com.TQ

    ReplyDelete
  106. email please.anishaary@gmail.com.TQ

    ReplyDelete
  107. salam.. tlg email...
    ninahamidun@yahoo.com
    tq banyak2....

    ReplyDelete
  108. fahmiety@gmail.com


    tq cg...semoga dapat jadi GC pd suatu hari nanti.

    ReplyDelete
  109. Aslmkm cikgu, saya tak dapat lagi modul LBI ,lama dah tunggu, boleh cikgun tolong kan email ke
    dhaa1969@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam. Saya sudah e-mail. Kalau tak ada juga, cuba check kat folder spam.

      Delete
  110. Pls email reena.iium@gmail.com and haryatie_anwar@hotmail.com

    ReplyDelete
  111. tolong emailkn LB1 ke salmiah.siti7@gmail.com ...tq

    ReplyDelete
  112. Cikgu, tolong email soft copy modul LBI untuk saya.tqvm.
    email address : stelamosa@hotmail.com

    ReplyDelete
  113. Cikgu, tolong email soft copy pupil's module.. tqvm. email address: catherine_lockheart@yahoo.co.uk

    ReplyDelete
  114. Cikgu, minta tolong email teacher's module. tq. e-mel add: norhasniamin@yahoo.com

    ReplyDelete
  115. Salam ..please emailkan utk akak dual dua module
    Emailnya:wanorsiha@gmail.com
    Trmksh

    ReplyDelete
  116. Salam ...please emelkn pd sy modul guru dn murid. Ini emelnya firdaus_alpha@yahoo.com
    Tq

    ReplyDelete
  117. Aslmkm..blh tlg emelkan kedua-dua modul utk sy jg? younie_hasza@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  118. Aslmkm.. saya nak minta tolong boleh tak? Tolong emailkan modul linus BI tahun 1 ke saya ye..ni email saya noorzalinanayan@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  119. Salam, tolong emailkan kepada saya, nurulsyaza.surveys@gmail.com.
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  120. Assalamualaikum, mohon emailkan kepada saya kedua-dua modul tersebut.
    yanimuhamad@gmail.com
    Terimakasih atas bantuan.

    ReplyDelete
  121. Salam..mohon email kepada saya kedua-dua modul ini TQVM ..jafnizal@gmail.com

    ReplyDelete
  122. Salam...
    Mohon emailkan saya ya softcopy kedua-dua modul...
    asyila.gpms@gmail.com
    Terima kasih

    ReplyDelete
  123. Salam... boleh emailkan sy softcopy kedua-dua modul. Terima kasih banyak2
    lisarina05@gmail.com

    ReplyDelete
  124. Salam saya juga nak modul lbi ni sila emelkan ke babahisha11311@yahoo.com...semoga Allah merahmati anda

    ReplyDelete
  125. salam cikgu, boleh emailkan kepada saya dua2 modul tu...tq cikgu..ini email saya : nzhnur@yahoo.com

    ReplyDelete
  126. assalamualaikum cikgu,saya juga nak modul lbi ni...ini email saya : cikguvanilla@yahoo.com..semoga Allah bukakan semua pintu rezeki utk cikgu..

    ReplyDelete
  127. Salam cikgu boleh tolong emailkan dua2 modul pd alamat email ini ika_namzor@yahoo.com. Terima kasih.

    ReplyDelete
  128. Aslm. Tlg emailkan kedua2 nyer ya. Aimarsafwan@yahoo.com
    TQ

    ReplyDelete
  129. Aslm. Tlg emailkan kedua2 nyer ya. Aimarsafwan@yahoo.com
    TQ

    ReplyDelete
  130. Assalamualaikum cikgu hijau...tlg emel dua2 modul bleh... ummi.kalsom.ahmad@gmail.com tq...

    ReplyDelete
  131. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  132. assalamalaikum. . . saya berminat dgn modul yang ada. kalau boleh, saya mahu kedua2 modul tu. . . ini email saya msyafik25@gmail.com

    ReplyDelete
  133. salam cikgu..saya sangat memerlukan kedua-dua modul atas. tolong emel ke jopeny.ulak86@gmail.com . thank you very much!

    ReplyDelete
  134. salam cikgu saya memerlukan kedua2 modul tersebut. tolong email pada maksu40@yahoo.com . thank you

    ReplyDelete
  135. saya nak..
    fara_Xclusive@yahoo.com

    ReplyDelete
  136. noreenazlina79@gmail.com
    terima kasih kerana sudi membantu.

    ReplyDelete
  137. Salam..mohon dikongsikan modul bi nie ke email akulah_amoi@yahoo.com

    ReplyDelete
  138. Boleh hantar softcopy pd saya juga? nursyuhadamohdnor@gmail.com. thanks

    ReplyDelete
  139. Salam..boleh emel modul linus bahasa inggeris ni pada saya? hoodar_85@yahoo.com
    Terima kasih

    ReplyDelete
  140. tlg emailkan dua modul lbi ni ye cikgu...tq... nzhnur@yahoo.com

    ReplyDelete
  141. Tolong emailkan kedua2 modul cikgu...
    mardziha_mohamad@Yahoo.com

    ReplyDelete
  142. Tlg emailkan kedua2 modul cikgu..jeryc81@gmail.com.terima kasih

    ReplyDelete
  143. salam,
    saya berminat utk dptkan softcopy kedua2 modul,terima kasih
    alongnordin81@gmail.com

    ReplyDelete
  144. as salam,,,,,sy pun nk juga softcopy modul linus murid dan guru.tqsm
    mur_riz80@yahoo.com

    ReplyDelete
  145. Assalamualaikum,
    Sy berminat untuk mendapatkan kedua-dua softcopy modul di atas.
    Tolong emailkan ke hafizulmuhamad86@gmail.com.
    Terima kasih banyak-banyak atas perkongisan cikgu =)

    ReplyDelete
  146. Salam.... mohon email kedua2nya
    Cgizatulhanim@gmail.com
    Tqvm ye

    ReplyDelete
  147. salam.. saya berminat dengan modul linus tersebut..
    ni emel
    masturinamanap@gmail.com
    thanks..

    ReplyDelete
  148. Tolong email kan pada saya... terima kasih byk2... saraaizah79@gmail.com

    ReplyDelete
  149. email kepada saya juga....sabariahshariff80@gmail.com

    ReplyDelete
  150. nak jugak... ashamubarak8355@gmail.com

    ReplyDelete
  151. salam. email saya ardianaarshad16@gmail.com
    tqvm

    ReplyDelete
  152. salam minta tlg emailkan acikalias@gmail.com tqvm

    ReplyDelete
  153. Salam Cikgu Hijau, modul ni KPM akan bekalkan untuk semua sekolah ke?
    Nak minta tlg email untuk guna tahun depan.
    Ada modul guru dan murid senang sikit. Terutamanya mdul murid.
    Takla suffer sgt nak sediakan bahan untuk kelas biasa dan linus.

    ni email saya

    nurulnck@gmail.com

    Tq

    ReplyDelete
  154. Salam, mohon emailkan saya Modul Murid LBI. Terima kasih.

    kharina@tmrnd.com.my

    ReplyDelete
  155. salam.. harap dpt emelkan ke emel saya mieza_1710@yahoo.com. Thanks in advance.

    ReplyDelete
  156. salam.. harap dpt emelkan ke emel saya mieza_1710@yahoo.com. Thanks in advance.

    ReplyDelete
  157. Assalamualaikum Cikgu, boleh tolong emailkan soft copy pupil's module.. Ni email saya: ( hannihanafi@yahoo.com ). Terima kasih..

    ReplyDelete
  158. salam cikgu , boleh emailkan saya softcopy kedua-dua modui itu...... lingfuiphin@gmail.com ..terima kasih

    ReplyDelete
  159. salam mohon jasa baik cikgu emailkan nina softcopy
    ninashafrida@yahoo.com.my

    tqvm

    ReplyDelete
  160. ada modul utk tahun 2 tak?tq cikgu .. suzianabasa@gmail.com


    ReplyDelete
  161. nasyitah_jamaludin@yahoo.com

    ReplyDelete
  162. email please...yvon_lai@hotmail.com. tq

    ReplyDelete
  163. please email to me. jenzkidz78@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  164. please email to me...maziahfize@yahoo.com
    tqvm

    ReplyDelete
  165. salam..minta tolong emel..tq.. littleidna18@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..maaf tersalah taip..tq..:) littledina@gmail.com

      Delete
  166. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  167. salam...harap cikgu dpt emel kan kepada saya kedua-dua modul tersebut ---- hayati78@gmail.com..terima kasih...

    ReplyDelete
  168. please email to me lingfuiphin@gmail.com thank you cikgu hijau...

    ReplyDelete
  169. PLEASE EMAIL ME THIS MODUL...TQ
    niche1703@gmail.com

    ReplyDelete
  170. assalamualaikum. Minta tlg e-mail kedua-dua modul syadidasulaiman@yahoo.com
    Terima kasih :)

    ReplyDelete
  171. assalammualaikum..tlg emailkan kedua2 modul di farhanazsyaznaazmi@yahoo.com
    tq in advance..

    ReplyDelete
  172. Assalam... irnachan@gmail.com.. tq :)

    ReplyDelete
  173. assalamualaikum tuan. saya mohon di emailkan ke dua dua modul tersebut untuk penggunaan di Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih, Kuala Lumpur. Mohon emailkan ke irnachan@gmail.com . semoga dengan penggunaan bahan tersebut akan lebih membantu anak anak SBJK agar lebih cepat mengenali Bahasa Inggeris . Jazakallah

    ReplyDelete
  174. Mohon email kedua-dua modul ini ke alamat email saya jyea_86@yahoo.com

    ReplyDelete
  175. Mohon email kedua-dua modul ini ke alamat email saya jyea_86@yahoo.com

    ReplyDelete